شاشات تلفزيون
טלוויזיות OLED/QLED/NEO QLED לעומת LED: באיזו מהן כדאי לבחור?
מהי טלוויזיית LED? תשכחו מטלוויזיות פלזמה ו- LCD. בימינו מדובר בסך הכל בטלוויזיית NEO QLED/OLED/QLED וטלוויזיית LED.
אם אתם מתעניינים בקניית טלוויזיה, אז אתם בטח כבר יודעים שאלו שתי הטכנולוגיות העיקריות השולטות בשוק כרגע, אבל - כמו צרכנים רבים – גם אתם עלולים להיות מבולבלים לגבי ההבדל בין השניים. טכנולוגיית ה- LED שפעם הייתה בחזית השוק, הולכת ונמוגה לאט לאט מכיוון שטלוויזיות ה- OLED מביאות איתן יותר מבחינת איכות התמונה, אך עם זאת טלוויזיות LED נשארות המפץ הטוב ביותר במעבר הטלוויזיה.
טלוויזיית LED משתמשת בטכנולוגיית תצוגת גביש נוזלי (LCD) כדי ליצור תמונה (נוריות LED הן למעשה סוג מסוים של טלוויזיות LCD). המסך הוא פאנל דק ושקוף המורכב מפיקסלים הממולאים בגביש נוזלי. כאשר החשמל עובר, זה גורם לנושא הגבישים כך שאור יכול או לא יכול לעבור דרכו.
טלוויזיות LED מוארות על ידי דיודות פולטות אור (נוריות) ולא מנורות פלואורסנטיות קרות מיושנות (CCFL), ויוצרות תמונות תוססות יותר עם שחורים עמוקים יותר וצבעים רוויים יותר.
מהי טלוויזיית OLED?
טלוויזית OLED היא טלוויזיה בעלת טכנולוגיה ייחודית ללא תאורה אחורית, פאנל הטלוויזיה מיוצר בטכנולוגיה בה כל פיקסל מואר באופן עצמאי ויש 8.3 מיליון פיקסלים כאלה –שכל אחד מהם מקבל את האור שלו בלבד. בגלל שכל פיקסל מואר עצמאית כאשר מוצג הצבע השחור – הפיקסל כבוי – כלומר אין תאורה כלל ואז הצבע השחור הוא מוחלט.
מדוע זה כל-כך חשוב? כי צבע שחור מוחלט מאפשר יצירת ניגודיות אינסופית והניגודיות היא זו שהעין האנושית מבחינה בה כדי להבדיל בין האור והצל ולקבל תמונה תלת ממדית – ממש כמו במציאות. בנוסף על גבי השחור המוחלט שאר הצבעים בולטים, חדים ואמיתיים, האיזורים הבהירים בולטים הרבה יותר ואינם מוקפים בהילה.
טכנולוגיית ה-OLED מאפשרת זווית צפייה רחבה במיוחד – אין שבירות אור וגם אם אתם לא יושבים ממש מול המסך, תראו 100% מהצבע המקורי. בנוסף, טכנולוגיית ה-OLED מגיעה בילד-אין עם אור כחול מופחת, וכך היא מונעת עייפות ושומרת על בריאות העין.
מה היא טכנולוגיית ה: QLED?
טכנולוגיית תצוגת תמונה מבוססת Quantum Dot כלומר לא עוד LED רגיל אלה חידוש מהפכני המאפשר לראות 100 אחוז צבעים חיים ועשירים',
אם אתם אוהבים לראות טלוויזיה בכל שעות היממה ה QLED תהיה עבורכם פתרון אדיר עוצמת ההארה הגבוהה מאפשרת בהירות וחדות תמונה ללא תלות בתאורת הסביבה כך שאם יש לכם סלון מואר ,חלונות ,ותאורה בסביבת המגורים חשוב לדעת כי יש פתרון לכך ,
מעבר לכך טכנולוגיית ה QLED מבטיחה כי לגיימרים זמן תגובה אמיתי מהנמוכים ביותר, וביטחון מלא שלא תהיה לגיימרים סכנת צריבה ,
טכנולוגיית ה QLED מגיע במסכים דקים במיוחד בעובי של 2.5 ס"מ בלבד ובמגוון אדיר המתאים לכל תקציב .
מה היא טכנולוגיית ה: Neo QLED?
פריצת דרך טכנולוגית זו הושקה ממש לאחרונה היא למעשה הדור הבא של מסכי ה QLED מדובר בפעם הראשונה בענף בטכנולוגית תצוגה המאפשרת תמונה מציאותית יותר מאי פעם ,
שילוב יוצא דופן של איכות ללא פשרות המבטיחה בנוסף ל 100 אחוז צבעים עשירים שהכרנו ב טכנולוגיית ה QLED גם בצבע שחור מושלם זאת הודות לטכנולוגיית ה Mini LED ,
דמיינו כי בגב המסך יש שדות של עשרות אלפי נורות מיקרוניות כמו אבקת יהלומים זורחים המאירים באופן נקודתי וסובייקטיבי רק את אזורי הפיקסל המיועד ,
ואילו האזורים האחרים שאמורים להיות שחורים לא נדלקים כלל ונשארים בחושך מוחלט.
הדבר יוצר תמונה אצילית ומציאותית יותר צבע לבן טהור בכל תנאי תאורה , המשלבת צבע שחור יוצא דופן , כל זאת בעובי של עד 1.5 ס"מ בלבד.
בטכנולוגיה זו שולבו מעבדי השבחת תמונה AI- בבינה מלאכותית מהמתקדמים בעולם המאפשרים לראות כל תוכן גם בסיסי באיכות של 4K ואו 8K בהתאם לדגם המוצר שתבחרו .
בכל מסך Neo QLED מכל דגם קיימת גם מערכת שמע היודעת לעקוב אחרי האובייקטים המוצגים על המסך OTS -דמיינו שמכונית מרוץ נוסעת משמאל לימין על המרקע , אין צורך לדמיין ב Neo QLED יש רמקולים בכל צידי המסך ,שמאל ימין,למעלה ,ולמטה כך שמכונית המרוץ תשמע ממש כקולנוע ביתי עוברת בין הרמקולים ומספקת לכם תחושה של חווית צפייה היקפית עוצרת נשימה,
במשחקי כדורגל תחושו חלק מהקהל .
הגיימרים שביניכם ייהנו מזמן תגובה הנמוך ביותר בקטגוריה ובתמיכה מלאה ב HDMI 2.1/VRR/4K 120Hz בכל סדרות Neo QLED.
היתרונות של טלוויזיות OLED
איכות תמונה טובה יותר - OLEDs מנצחים נוריות LED מבחינת איכות התמונה במגוון קטגוריות. מכיוון שהפיקסלים מסוגלים לכבות לחלוטין, OLEDs מייצרים רמות שחורות וניגודיות מעולים, מה שמביא לתמונה חיה וחיה יותר.
הוכחה עתידית - כמובן, אף פיסת טכנולוגיה אינה מוגנת לעתיד, אך אם חשוב לך להיות בחוד החנית, עליך ללכת עם OLED.
רזה יותר - OLEDs מגיעים בעיצובים סלים ודקים במיוחד ההופכים אותם למושלמים להרכבה על הקיר. הם קלים וגמישים יותר, מה שאומר שהם מתאימים ליישומים מותאמים אישית ולהרכבה ותצוגות עכשוויות יותר.
מהיר יותר - עם קצב רענון נמוך כמו 0.001ms - אשר, לצורך התייחסות, מהיר פי 1,000 מהנורית הרגילה שלך - אין השוואה מבחינת מהירות. זה הופך את טלוויזיות OLED לבחירה הטובה יותר למשחקים.
היתרונות של טלוויזיות LED
LED מכיוון שהם קיימים זמן רב יותר, תוכלו להשיג טלוויזיות LED איכותיות כמעט בכל טווח מחירים, והמחירים אמורים להיות נמוכים יותר ככל שמתקדמים ב- OLED.
אפשרויות נוספות - יתרון נוסף של הימצאות בשוק די הרבה זמן היא שיש הרבה יותר אפשרויות - מידות, מותגים, צבעים וכו '- בפורמט LED. נכון לעכשיו, רק כמה מותגים מוגבלים מציעים OLEDs, בעוד שלמעשה כל הגדולים מייצרים נוריות LED.
בהיר יותר - נכון לעכשיו, לטכנולוגיית ה- LED יש עדיין יכולת לייצר תמונות בהירות יותר מ- OLED, ולכן היא עדיין מועדפת בסמארטפונים.
מהירות האינטרנט ואינטרנט אלחוטי
ככל שיותר ויותר תוכן איכותי עובר לשירותי סטרימינג כמו נטפליקס חשוב שיהיה חיבור לאינטרנט חזק בכל מקום שבו מתכננים ליהנות משירותים אלה. זה הופך להיות חשוב במיוחד בעת הזרמת תוכן 4K ו- HDR הדורש רוחב פס רב יותר מאשר בחדות גבוהה רגילה. נטפליקס לדוגמה ממליצה על חיבור יציב של 25 מגה לשנייה כדי להזרים ב- 4K. אם מחברים את הטלוויזיה באמצעות Wi-Fi, סביר להניח שנאבד קצת את עוצמת האות.
קצב הריענון
קצב הריענון של הטלוויזיה מתייחס למספר הפעמים שמסך מציג תמונה בכל שנייה. רוב הטלוויזיות מציעות קצב רענון של 60 או 120 הרץ, ומרעננות את התמונה על המסך 60 או 120 פעמים בשנייה, בהתאמה.
עם זאת, יצרנים לעיתים קרובות משדרים בתדר MotionRate או TruMotion במקום קצב הרענון המקורי. MotionRate של סמסונג ו- TruMotion של LG הם תוכנות מובנות בטלוויזיה כדי להפחית את טשטוש התנועה ברמות שונות של הצלחה. קצבם בדרך כלל כפול מקצב הרענון המקורי . אז MotionRate של 120 הרץ הוא למעשה מסך של 60 הרץ.
טלוויזיות עם קצב רענון נמוך נוטות יותר לטשטש תנועה, לעיוות של אובייקט או תמונה שנעים במהירות. אם אי פעם שמתם לב לקצוות "רכים" או מטושטשים במשחק כדורגל שרצים על הדשא, או פס צבע על המסך כשצלם מנסה לעקוב אחרי במירוץ מכוניות זה טשטוש בתנועה. סרטונים הם רק קומפוזיציה של תמונות סטילס; קצב ריענון נמוך יותר אומר שכל תמונה נשארת על המסך זמן רב יותר. כאשר אנו תופסים אובייקט כנע אך מבחינים בתת מודע שהוא עומד במקום קצר, מוחנו מטשטש את התמונה וממלא את החסר בין המסגרות. שיעורי ריענון גבוהים יותר עוזרים להקל על הבעיה.
כניסות
אם מערכת הבידור שלך כוללת רכיבים רבים, חשוב לוודא שלטלוויזיה החדשה שלך יש מספיק כניסות לתמיכה בכולם.
מערכת קולנוע ביתית /מקלט,/נגן מדיה זורם ומערכת משחקי וידאו. כל אחד מאותם מכשירים ידרוש כניסת HDMI. אם לטלוויזיה אין מספיק כניסות HDMI, צריך להסתמך על מפצל כניסות או להחליף כבלים ידנית בעת מעבר בין התקנים.
לחלופין, ניתן להסתדר עם פחות כניסות HDMI בטלוויזיה אם מתכננים להריץ את כל המכשירים דרך המקלט. רק וודאו כי למקלט יש מספר יציאות מתאים למכשירים שלך
חשוב גם לוודא שהמקלט יכול לעבד מידע מספיק מהר כדי לנצל את רזולוציית הטלוויזיות שלך
HDMI 2.0 לטלוויזיות 4K ו- HDMI 2.1 ל- 8K.
למרות ש- HDMI 1.4 יכול להעביר טכנית 4K אותות, הוא יכול לעשות זאת רק ב- 30Hz, מה שהופך את התמונות לרגישות יותר לטשטוש תנועה
פונקציות טלוויזיות חכמות
מרבית הטלוויזיות הנמכרות כיום הן "טלוויזיות חכמות", כלומר הן יכולות להתחבר באופן אלחוטי לרשת הביתית שלהן ומובנות בהן מעבדים מיוחדים כדי לנצל אפליקציות אינטרנט.
טלוויזיה חכמה מאפשרת לצופים להזרים סרטים כמו נטפליקס או אמזון פריים וידיאו, להשמיע מוסיקה , ספוטיפיי ועוד, או אפילו לבדוק את הרשתות החברתיות שלהם. דגמים חדשים רבים יותר מציעים אפילו תאימות עם Google Assistant ו- Amazon Alexa, ומאפשרים לך להשתלט על ידי פקודות קוליות פשוטות.
טלוויזיות מסוימות מקלות על הזרמת תוכן מהטלפון או הטאבלט ישירות לטלוויזיה, בעוד שאחרות כוללות FreeSync כדי לעזור להפחית את טשטוש התנועה בזמן המשחק. טלוויזיות חכמות מתחדשות כל הזמן עם תכונות שונות, עם זאת, בפועל, רוב האנשים משתמשים רק באפליקציות הסטרימינג הפופולריות ביותר.